Podrška kandidaturi za domaćina utrke: U Sarajevo stigao novi bolid Formule E

Radiosarajevo.ba
Podrška kandidaturi za domaćina utrke: U Sarajevo stigao novi bolid Formule E
Kao što je najavljeno, u Sarajevo je stigao novi bolid Formule E koji će timovi koristiti u narednoj sezoni ovog šampionata.

Sutra će se u glavnom gradu BiH održati promocija bolida kojom članovi Techeetah Teama i šampion Formule E Jean-Eric Vergne daju podršku Sarajevu u kandidaturi za domaćina utrke Formula E utrke 2020. godine.

Techeetah Team je viceprvak u konkurenciji konstruktora u prestižnom takmičenju Formule E, a ljubiteljima automobilskog sporta u Sarajevu predstavit će bolid DS E-Tense FE 19 koji će biti izložen ispred Alta shopping centra.

Prisutnim medijima obratit će se Jean-Eric Vergne, predsjednik Techeetah Teama Edmund Chu, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te inicijator ideje i generalni direktor Sarajevo Sports Internationala Samir Cerić.

Formula E (FIA Formula E Championship) je automobilističko takmičenje koje organizira Međunarodne automobilska federacije (FIA) od 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije