Namjera ili neznanje: Rat Mercedesa i Ferrarija nakon sudara Hamiltona i Räikkönena

J. M.
Namjera ili neznanje: Rat Mercedesa i Ferrarija nakon sudara Hamiltona i Räikkönena
"Zabava je završena", rekao je Toto Wolff, šef sportskog odjeljenja Mercedesa nakon VN Velike Britanije, a njegov vozač Lewis Hamilton govorio je o "zanimljivoj taktici Ferrarija".

Povod je još jedan sudar između pilota Mercedesa i Ferrarija, ovaj put na VN Velike Britanije u Silverstoneu.

Ferrari pokorio Silverstone: Vettel na gostujućem terenu pobijedio Hamiltona

Nakon što je Sebastian Vettel prije dvije sedmice u Le Castelletu "tuširao" Valtterija Bottasa, u Silvestoneu je žrtva bio drugi vozač Mercedesa Lewis Hamilton koji se okrenuo nakon kontakta s Kimijem Räikkönenom.

"U Le Castelletu smo oboreni prvi, a sada drugi put. Izgubili smo mnogo bodova u poretku konstruktora", rekao Wolff, citirajući svog tehničkog direktora Jamesa Allisona koji je potez Räikkönena ocijenio "namjerom ili nesposobnošću".

Räikkönen je kažnjen s deset sekundi kazne u boksu, ali je svejedno uspio osvojiti treće mjesto, iza pobjednika, timskog druga Vettela, i drugoplasiranog Hamiltona.

"Kriv sam i prihvatam kaznu", rekao je finski vozač, no u taboru Ferrarija su ogorčeni insinuacijama iz Mercedesa.

"Ako je James Alison stvarno rekao da je u pitanju namjera ili nesposobnost, treba da se stidi. Ko je on da procjenjuje šta vozač radi u kokpitu bolida", rekao je Maurizio Arrivabene, šef Ferrarijevog tima.

Jedno je sigurno: U Formuli 1 iskopane su rane sjekire, naredna bitka Mercedesa i Ferrarija zakazana je za 22. juli u njemačkom Hockenheimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije