Mick Schumacher ide stazama slavnog oca: Michael dobio nasljednika

Radiosarajevo.ba
Mick Schumacher ide stazama slavnog oca: Michael dobio nasljednika

I on se preziva Schumacher, vozi bolid Formule i pobjeđuje. Istina, on se zove Mick, trenutno je u bolidu Formule 3, a za prezime Schumacher ga veže činjenica da mu je otac slavni Michael

Sjajna vijest dolazi iz Belgije, gdje je na stazi Spa Mick Schumacher (19), sin legendarnog Schumija tokom vikenda ostvario prvu veliku pobjedu u svijetu automobilizma.

Zanimljivo, na istoj stazi na kojoj je prije 26 godina njegov otac također ostvario prvu veliku takmičenje u svijetu Formule.

Schumacher Junior bio je fenomenalan. Utrku je počeo sa šestog mjesta, no 100 metara prije kraja prestigao je svoje protivnike i pobjednički se popeo na tron.

Na mladom Micku bile su vidljive snažne emocije. Počeo se takmičiti prošle godine, pokazao je znanja i vozački talent kao i njegov otac, no utrke je uglavnom završavao na trećem mjestu. Za jednog Schumahera samo je prvo mjesto dovoljno dobro.

"Pobjeda na Spa je odličan osjećaj. Kako izgleda, Spa je dobro mjesto za porodicu Schumacher. Kada sam vidio kišu ovog jutra, već sam bio sretan: ja sam poput kiše i i stoga sam znao da će to uspjeti", kazao je Mick. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije