Michael Schumacher ima još samo jednu šansu za oporavak

Radiosarajevo.ba
Michael Schumacher ima još samo jednu šansu za oporavak
Foto: Arhiv / Michael Schumacher/Arhiva
Nakon što je teško pao na skijanju u francuskom Meribelu, Michael Schumacher već gotovo četiri godine živi kao biljka.

Iako je njegova porodica pokušala sve kako bi se sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 oporavio, većeg napretka u liječenju nije bilo.

Supruga, rodbina i prijatelji ne žele otkrivati nikakve detalje o zdravstvenom stanju, no njemački Bravo je objavio da će pokušati još jednu, najvjerovatnije posljednju operaciju, u slučaju čijeg neuspjeha će ljekari dići ruke od Schumija.

Nakon najboljih svjetskih specijalista koji su posjećivali Schumachera u njegovoj kući u Švicarskoj, Nijemac bi uskoro trebao preseliti u Dallas, gdje će o njemu brinuti i pokušati ga spasiti dr. Julian Meeks, jedan od najcjenjenijih neurologa na svijetu.

"Imam puno iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je iko u Europi liječio više takvih pacijenata od mene", rekao je Meeks za njemački list Bravo koji ga je opisao kao jedinu osobu koja mu još može pomoći.

Schumacher je 27. decembra, pomažući jednoj skijašici, pao i glavom udario u kamen, zaradivši teške povrede mozga. Posljednje informacije govore da je najslavniji svjetski vozač i dalje nepokretan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije