Mercedes otkrio novi bolid: Može li Hamilton u 2020. dostići Schumachera

J. M.
Mercedes otkrio novi bolid: Može li Hamilton u 2020. dostići Schumachera

Nakon Ferrarija i Red Bulla, bolid za novu sezonu Formule 1 predstavio je i Mercedes – posljednji član velike trojke. Srebrene strijele dominiraju najbržim cirkusom od 2014. godine pa je jasno da su ponovo najozbiljniji kandidat za titulu.

Tehnički direktor James Allison kaže da će Mercedes ove sezone biti malo konvencionalniji, što znači da su moguća promjene na novom bolidu W11 do prve trke u Australiji sredinomm marta, ali ne ono što se desilo prošle sezone – da bolid bude skoro kompletno promijenjen između prezentacije i starta šampionata.

mercedes_F1_2020_06.jpg - undefined

Foto: Mercedes-AMG

"Kao i uvijek, radili smo na svakom kvadratnom milimetru automobila kako bismo pronašli dodatna poboljšanja po skoro neizmijenjenim propisima", otkriva Allison i objašnjava da je možda najviše napravljeno na "paket za hlađenje" što je bila boljka starog bolida FW10.

Vozačku postavu ponovo čine Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, a sve oči uprte su šesterostrukog svjetskog prvaka i branioca naslova. Hamilton ove sezone ima priliku na vječitoj listi dostići Michaela Schumachera, što bi mu mogao biti posljednji jak motiv u Mercedesu prije sve glasnije najavljivanog prelaska u Ferrari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije