Kandidatura Sarajeva za utrku Formule E: Pokrenuta peticija za podršku inicijative

Radiosarajevo.ba
Kandidatura Sarajeva za utrku Formule E: Pokrenuta peticija za podršku inicijative
Foto: Formula E / Detalj s nedavno održane utrke u Rimu
Kao što je veći dio bh. javnosti odranije upoznat, Sarajevo bi trebalo postati kandidat za organizaciju utrke Formule E.

Prema informacijama dostupnim u medijima, odluku o tome bi trebali donijeti članovi Gradskog vijeća Grada Sarajeva na sjednici zakazanoj 30. maja, dakle za dva dana.

Ukoliko njihov odgovor bude pozitivan, odnosno ukoliko budu odobrena sredstva za izradu studije izvodljivosti, uskoro bi tehnički tim iz sjedišta Formule E u Hamersmitu trebao doputovati u bh. prijestonicu kako bi se uvjerio u postojanje preduvjeta za organizaciju utrke.

Stoga je grupa entuzijasta, ljudi koji su na razne načine uključeni u sami projekat, ali i onih koji su prepoznali šta bi ova manifestacija donijela Bosni i Hercegovini, pokrenula online peticiju podrške organizaciji Formule E u glavnom gradu BiH.

Utrka bi se održala u junu 2019. godine, a Sarajevu bi bio ponuđen ugovor na najmanje tri godine, naravno u slučaju da kandidatura urodi plodom. S obzirom na to da će od naredne sezone u Formuli E biti i zvijezde poput Felipea Masse i Nice Rosberga, možete zamisliti kakav bi to bio događaj...

Svi koji se žele uključiti, peticija mogu potpisati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije