Iz Mercedesa poručili: Uzbuđeni smo, ovo će biti jedna od najzanimljivijih sezona

Radiosarajevo.ba
Iz Mercedesa poručili: Uzbuđeni smo, ovo će biti jedna od najzanimljivijih sezona
Foto: EPA / Toto Wolff
Formula 1 ove sezone trebala bi biti izuzetno zanimljiva. Nakon dvije utrke vodeći su Vettel i Ferrari, a aktuelni šampion Mercedesov Lewis Hamilton završio je drugi, treći i četvrti na tri utrke ove sezone.

Vettel je pobijedio dva puta, dok je jednu pobjedu odnio Red Bullov Ricciardo. Nijemac ima devet bodova više od Hamiltona, a šef Mercedesa Toto Wolff kaže kako je Mercedes sretan zbog izazova koji nosi ova sezona, prenosi BBC.

"Prošle godine smo imali tijesnu borbu s Ferrarijem, međutim to nije ništa u odnosu na intenzitet ovogodišnje borbe. Ne vole svi izazove, ali mi ga volimo", rekao je Wolff.

Prošle godine Vettel je bio vodeći nakon prvih 12 utrka, a onda ga je Hamilton zahvaljujući seriji od pet pobjeda u šest utrka uspio prestići i osvojiti četvrtu titulu prvaka svijeta.

Narednog vikenda na rasporedu je utrka za Veliku nagradu Azerbajdžana u Bakuu.

"Uzbuđen sam zbog neizvjesnosti koja nas očekuje i čudesne borbe u kojoj će biti važan svaki detalj. Ishod niko ne može predviditi. Ova sezona će slaviti sve što volimo u utrkivanju. Tri tima se žestoko bore za pobjede. Imamo najbrže automobile u historiji koje voze neki od najboljih vozača u historiji i već smo svjedočili uzbudljivim preticanjima. Ova sezona za sada ima sve predispozicije da bude jedna od onih o kojima će se pričati", rekao je Wolff.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije