Formula 1: Slavni vozač vraća se nakon osam godina pauze!

Fena
Formula 1: Slavni vozač vraća se nakon osam godina pauze!
Foto: Arhiv / Williams F1
Nakon osam godina pauze, u Formulu 1 vraća se Poljak Robert Kubica, koji će sljedeće godine sjesti u Williamsov bolid, potvrdila je engleska momčad.

2011. godine, uoči početka nove sezone Formule 1, Kubica, tadašnji vozač Renaulta, doživio je tešku nesreću na reli utrci u Italiji.

Zaštitna ograda probila je Kubicin automobil nanijevši mu teške ozljede. Poljak je jedno vrijeme bio životno ugrožen, a postojala je mogućnost da ostane bez desne ruke.

Nakon dugotrajnog oporavka Poljak se vratio automobilističkim utrkama. Tri sezone nastupao je u Svjetskom reli prvenstvu, da bi prošle zime odradio nekoliko testnih vožnji u Formuli 1 zajedno s ruskim vozačem Sergejem Sirotkinom.

Willimas je na kraju mjesto u momčadi dao Sirotkinu, no nakon razočaravajuće sezone Williams je odlučio ruskog vozača zamijeniti Kubicom.

U 2019. godini drugi Williamsov vozač bit će britanski novak George Russell.

Prije nesreće Kubica je odvozio 76 utrka u bolidima Saubera i Renaula, u kojima je došao do jedne pobjede, a 12 puta penjao se na pobjednički podij.

U nedjelju se vozi Velika nagrada Abu Dhabija. Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Sebastiana Vettela je 2.50, Luisa Hamiltona 3.50, a na Valtteri Bottasa je 5.00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije