Doktor je neuništiv: Valentino Rossi potpisao novi ugovor, vozit će do 42. godine

J. M.
Doktor je neuništiv: Valentino Rossi potpisao novi ugovor, vozit će do 42. godine
Više od dvije decenije je zaštitni znak Svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Dovoljno je reći Valentino Rossi, Il Dottore, "doktor na dva točka", devetorostruki svjetski prvak, sedam puta najbolji u kraljevskoj klasi MotoGP.

Više od pobjeda i titula impresionira dugovječnost Valentina Rossija. Iako se u motociklistički sport ulazi u tinejdžerskim godinama, a puna zrelost postiže nedugo nakon stjecanja punoljetstva, Valentinu Rossiju uspijeva da se godinama nosi s vozačima kojima može biti otac.

Prošlog mjeseca napunio je 39 godina i najavio juriš na novu titulu u šampionatu koji počinje ovog vikenda u Kataru.

rossi_katar_02.jpg - undefined

Foto: Movistar Yamaha

To nije sve: Valentino Rossi je u srijedu potpisao novi dvogodišnji ugovor s Yamahom za 2019/2020. To znači da će Doktor biti u sedlu MotoGP motocikla do 42. godine!

"Kada sam 2016. godine potpisao važeći ugovor, pitao sam se da li je posljednji u mojoj MotoGP karijeri. U posljednje dvije godine zaključio sam da se i dalje želim trkati u MotoGP cirkusu. A najviše od svega želim da i dalje vozim Yamahu M1", rekao je Rossi.

Zahvalio se Yamahi, posebno šefovima tima Linu Jarvisu i Maio Meregalliju za povjerenje koje mu ukazuju.

rossi_ugovor_012.jpg - undefined

Foto: Movistar Yamaha

"Veliki je izazov biti konkurentan s četiri decenije na plećima. Ali, spreman sam, ne nedostaje mi motiva", poručio je legendarni italijanski motociklista.

Iako na titulu čeka od 2009. godine, Rossi iz sezone u sezonu pokazuje da nije za staro gvožđe. Trijumfom na prošlogodišnjoj VN Holandije postao je najstariji pobjednik utrke u MotoGP-u. Bila je to Rossijeva 88. pobjeda u kraljevskoj klasi. ne i posljednja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije