Top Flight sa Chal Ravens

Radiosarajevo.ba
Top Flight sa Chal Ravens
0 / Chal Ravens
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Top Flight", emisiju koju uređuje i vodi Chal Ravens, radijska voditeljica, novinarka, urednica i pisac za Fact, The Wire, Loud & Quite magazine.

U večerašnjem izdanju Chal Ravens se posvetila portugalskoj sceni i novom zvuku koji dolazi iz Lisabona, koji je posljednjih par godina postao sve traženiji u svim dijelovma svijeta. Kako je portugalski glavni grad bogat različitim kuturama i uticajima, tako je i muzika koja posljednjih godina dolazi sa tog podneblja veoma interesantna, posebno u polju elektronske muzike, sa različitim fuzijama tradicionlanih ritmova sa novom produkcijom 21. stoljeća.

Prije svega Chal će nam predstaviti dvojicu novih mladih umjetnika iz Lisabona čije vrijeme tek dolazi - DJ Marfox i DJ Lycox, koje nazivaju kuduro futuristima, zbog svog futurističkog i unikatnog pristupa kuduro muzici nastaloj u Portugalu i Angori. Zatim tu će još biti i Odete, Bleid, Da Soul Boyz, Shalt i mnogi drugi. Zvuci modernog Portugala sa novom generacijom umjetnika na talasima Radija Sarajevo!

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije