The Aebyss No. 582: Festival Metal Days popunjava line-up za 2019. godinu

Emir Saračević
The Aebyss No. 582: Festival Metal Days popunjava line-up za 2019. godinu
The Aebyss / MetalDays 2019
Kao i svakog utorka u 21:00 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Proteklih dana su organizatori festivala Metal Days bili prilično aktivni sa objavama bendova koji će nastupiti na izdanju u 2019. godini. Gradić Tolmin u Sloveniji će opet biti spreman primiti ljubitelje heavy metala iz svih krajeva svijeta i to u periodu od 21. do 27. jula 2019. godine. Za sada nam je poznato da su glavni bendovi na festivalu Dream Theater, Architects, Dimmu Borgir, Demons & Wizards, a biće ih još. Nećemo vam u ovom pisanom dijelu predočiti dosadašnju listu...to ostavljamo za radijsko izdanje emisije.

Pored priče o festivalu Metal Days, predstavljamo vam i dva nova singla. Naime, Dream Theater je najavio svoj novi studijski album za 22. februar 2019. godine, a zvaće se "Distance Over Time". Najavni singl koji ćemo slušati je pjesma "Untethered".  Finski metalci Children Of Bodom su nakon četiri godine ušli u studio i snimili deseti album po imenu "Hexed". U prodaji će biti od 8. marta 2019. godine, a najava stiže u vidu singla "Under Grass And Clover".

U ostatku 582. izdanja emisije The Aebyss na 90,2 FM imaćemo priliku slušati ovogodišnja izdanja kao što su Sodom, Chrome Division, Hatesphere, Carnifex i drugi. 

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije