The Aebyss No. 561: In Memoriam - Vinnie Paul

Emir Saračević
The Aebyss No. 561: In Memoriam - Vinnie Paul
The Aebyss / Vinnie Paul
Kao i svakog utorka u 21:00 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Na red je stiglo 561. izdanje emisije The Aebyss na 90,2 FM. Glavna vijest je vezana za tužan događaj koji je potresao heavy metal scenu. Naime, u petak 22. juna 2018. godine u 54. godini života je preminuo Vinnie Paul, nekadašnji bubnjar i osnivač bendova Pantera i Hellyeah. Kako javljaju članovi porodice, smrt ga je zadesila u snu u njegovom domu u Las Vegasu.

U nastavku emisije ćemo vam predstaviti 3 nova singla bendova Moonspell, Metal Allegiance i Powerwolf. Također, govorimo i o festivalu MetalDays koji se održava u Tolminu u Sloveniji i to u periodu od 22. do 28. jula 2018. godine. Pored toga što je ostao jako mali broj regularnih festivalskih ulaznica, organizatori su omogućili "upgrade" na VIP za 100 posjetitelja. Vlasnici VIP ulaznica imaju razne pogodnosti a detalje možete pročitati na www.metaldays.net 

Pored ovih novosti, na playlisti će se naći Ghost, Orange Goblin, Refuge, Monument, Megadeth, The Loudest Silence, Amorphis, Kataklysm i još neki.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije