Heavy Metal/ The Aebyss No. 555: Nervosa, Devildriver, Immortal, Tremonti, etc.

15. 05. 2018. u 19:12:00 Emir Saračević

Shares:0

Kao i svakog utorka u 21:00 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Ovaj utorak nam je na red stiglo 555. izdanje emisije The Aebyss na 90,2 FM. U centru dešavanja su nam 4 nova singla kojim bendovi najavljuju svoje nove albume. Black metalci Immortal su odlučili krenuti dalje bez Abbatha i spremili su novi album "Northern Chaos Gods" koji će 6. jula objaviti diskografska kuća Nuclear Blast. Ženski trio iz Brazila, poznat i našoj publici, po imenu Nervosa, spremile su za 1. juni album "Downfall Of Mankind" a objaviće ga Napalm Records. Za istu diskografsku kuću će svoje albume objaviti Devildriver i Tremonti. Devildriverov album "Outlaws 'Til The End" stiže 6. jula dok će Tremonti objaviti svoj album "A Dying Machine" 8. juna.

Pored spomenutih noviteta, na playlisti će se naći i Godsmack, Judas Priest, Primitai, Iron Angel, Angelus Apatrida, At The Gates, Aura Noir, Dimmu Borgir, Ihsahn i još neki.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

NEMA KOMENTARA