Heavy Metal/ The Aebyss No. 531: The Loudest Silence objavljuje detalje albuma prvijenca

14. 11. 2017. u 15:58:00 Emir Saračević

Shares:0

Kao i svakog utorka u 21:00 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

U centru pažnje večerašnjeg izdanja emisije The Aebyss su domaće symphonic metal snage The Loudest Silence. Prije par mjeseci su najavili svoj album prvijenac "Aesthetic Illusion". 

Bend koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja je završio snimanje albuma, koji na sebi nosi preko 60 minuta muzike. Album čak ima 5 gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen nizozemskih zvijezda EPICA.

Album ‘Aesthetic Illusion’ je djelimično konceptualno djelo, obzirom da sve pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ljubavi, umjetnosti, ideja i snova, koje društvo ne prihvata, pa čak osudjuje. Poruka albuma dobrim dijelom jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te težiti svojim snovima, bez obzira na prepreke koje dolaze iz vana.

Album otvara upravo pjesma ‘Redemption’ za koju je bend objavio lyric video, koja upravo započinje pomenuti koncept. Video montažu potpisuje Edvin Buturović, ilustraciju Bathoriya Art, a dizajn i art direkciju Džemal Bijedić.

‘Aesthetic Illusion’ – lista pjesama:
01. Illusion Aeternus (Intro)
02. Redemption
03. Two-Faced Ghost
04. Wood Nymph
05. Acheron
06. The Loudest Silence
07. Soul Reflection
08. Theatre Of The Absurd
09. Wake Up In My Dream
10. Gallery Of Wonders
11. The Loudest Silence (Through The Glowing Door)

Album je sniman u BHRT studiju, Studio G i MC studiju; miks i master urađeni su u MC studiju. Omot albuma: Bathoriya Art.  Objava albuma u elektronskoj i fizičkoj formi (CD) je planirana za januar 2018. godine.

Bend THE LOUDEST SILENCE su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

Pored benda The Loudest Silence, večeras ćete imati priliku slušati i Communic, Dr. Living Dead, Annihilator, Moonspell, Watein, Threat Signal, Electric Wizard, Witchery, Cannibal Corpse, Ensiferum, Channel Zero, Trivium, Sorcerer, Portrait i Wolves In The Throne Room.

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal se nalazi anketa u kojoj biramo album 2017. godine. Sve što je do sada objavljeno prikazano je OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

NEMA KOMENTARA