The Aebyss No. 519: Silent Kingdom objavio najavni singl novog albuma

Emir Saračević
The Aebyss No. 519: Silent Kingdom objavio najavni singl novog albuma
Official web site / Silent Kingdom
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Na red je došlo i 519. izdanje emisije The Aebyss na talasima Radija Sarajevo 90,2 FM. Uvijek za vas imamo novog materijala sa svjetske heavy metal scene, a večeras i nešto sa domaće.

Sarajevski bend Silent Kingdom je svojim prvim singlom, pjesmom "Alone", najavio novi album "Where Secrets Meet" koji izlazi 25. augusta za diskografsku kuću Darknagar. Za one koji nisu imali priliku poslušati pjesmu, napominjemo da je ovo nešto potpuno drugačije od dosadašnjeg rada benda Silent Kingdom. Večeras ćemo slušati i bend Forever Storm iz Kragujevca koji su objavili video spot za pjesmu "Carry On The Flame". Pjesma se nalazi na albumu "Tragedy" iz 2013. godine, što nije bio razlog da se ne pusti u javnost 4 godine poslije. 

Sa svjetske metal scene, slušaćemo nove singlove bendova Arch Enemy, Cradle Of Filth, Paradise Lost, Belphegor, ali ćemo se podsjetiti i na neka ranije objavljena izdanja u ovoj godini.

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal se nalazi anketa u kojoj biramo album 2017. godine. Sve što je do sada objavljeno prikazano je OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije