Sound Obssesion - UK techno 1990-1995

Radiosarajevo.ba
Sound Obssesion - UK techno 1990-1995
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio.

Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Karijeru počeo još 80-ih godina, a tokom svoje bogate karijere zaista se bavio raznim formama modernih elektronskih beatova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

U ovoj epizodi Sound Obsession emisije Kirk DeGiorgio će se baviti ranim UK technom, od 1990. do 1995. godine. Taj period je bio posebno interesantan sa veoma bogatom produkcijom i mnoštvom sad već kultnih ploča. Kirk će vas u ovoj epizodi podsjetiti na rana izdanja od Aphex Twina, Luka Slater, Dave Angel, 808 State, Global Communication, itd.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com

 Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije