Sound Obsession - Kirk DeGeorgio disco, soul i funk s Kariba

Radiosarajevo.ba
Sound Obsession - Kirk DeGeorgio disco, soul i funk s Kariba
0 / Kirk DeGeorgio

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio. Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Svoju muzičku priču počeo još 80-ih godina, a tokom svoje bogate karijere bavio se raznim formama modernih elektronskih zvukova i stilova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

Ovo izdanje emisije je posvećeno disco, soul i funk muzici i izdanjima koja dolaze sa Kariba, tačnije sa Barbadosa, Trinidad i Tobaga, Martinique, St. Kitts i Bahama, a pored toga Kirk će predstaviti i neka rijetka  jazz izdanja sa Jamajke i Kube. Istražujući pomenuta otočja urednik ove emisije je otkrio zaista vrhunske umjetnike i ploče koja da sada niste imali prilike čuti.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije