Red Bull Radio - Top Flight sa Chal Ravens

Radiosarajevo.ba
Red Bull Radio - Top Flight sa Chal Ravens
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Top Flight", emisiju koju uređuje i vodi Chal Ravens, radijska voditeljica, novinarka, urednica i pisac za Fact, The Wire, Loud & Quite magazine.

U njenoj emisiji slušate svježa izdanja sa dancehall, footwork, grime i afrobeats scene.  U ovoj emisiji se posebno osvrnula ka njujorškom FDM muzičkom pokretu - Flex Dance Music. Pokret koji je nastao 90-ih godina u New Yorku, izrastao iz lokalne plesne battle scene. Iz toga se razvio i zvuk karakterstičan za ove plesne pokrete koji će početi sve više da se čuje po lokalnim klubovima.

Nekih 20 godina poslije FDM pokret i zvuk se proširio po cijelom svijetu, a u večerašnjoj emisiji poslušajte mali istorijat Flex Dance Music, ko su glavni protagonisti, kako je nastala scena, i kako ona izgleda danas, uz 60 minuta vrhunske muzičke selekcije.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije