Red Bull Radio - Techno producent Bruce u emisiji First Floor

Radiosarajevo.ba
Red Bull Radio - Techno producent Bruce u emisiji First Floor
U današnjoj emisiji slušate najsvežija elektronska izdanja svjetske muzičke scene kao i intervju sa Bruce-om, mladim techno producentom iz Velike Britanije.

Bruce, pravog imena Larry McCarthy, je muzički producent koji dolazi iz Bristola, Engleska. Spada u novu generaciju mladih producenata koji su eksplodirali u posljednih par godina. Iako je Bristol uvijek bio poznat po bass muzici, u posjednje vrijeme je posebno inetersantan, sa novim formama techno zvuka koji će ga ponovo staviti na svjetsku mapu elektronske muzike. Jedan od producenata odgovornih za to je i Bruce, čiji je izražaj teško svrstati u jedan pravac, s obzirom da eksperimentiše sa različitim elektronskim formama, pravcima i zvukovima.

Pored ovog intervjua slušate najinteresantnija i nova izdanja sa svjetske elektronske muzičke scene koje je za vas odabrao Shawn Reynaldo, kao što su novo izdanje od Umeka aka Zeta Reticula, Veronica Vasicka, Dopplereffekt, Jacques Greene, Max Graef i naravno nova izdanja od Bruce-a.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije