Red Bull Radio - Post-punk synthwave

Radiosarajevo.ba
Red Bull Radio - Post-punk synthwave
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio.

Kirk je jedan od pionira techna i generalno elektronike u Velikoj Britaniji. Karijeru počeo još 80-ih godina, kada se među prvima počeo zanimati za sve vidove elektronske muzike. Tokom svoje bogate karijere zaista se bavio raznim formama modernih elektronskih beatova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli...samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

U večerašnjoj emisiji Kirk DeGeorgio će se baviti post punk synthwave scenom od sredine 70-ih do sredine 80-ih. Neki od artista koje je predstavio u ovoj emisiji su bili pioniri elektronsko muzike i inspiracija mnogim generacijama poslije njih. Gary Wilson, Cabaret Voltaiure, Tudedomoon, Vice Versa, Pascal Comelade, Transistor Jet, itd. samo su par imena čije trake slušate večeras.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije