Red Bull Radio - Extrafly

Radiosarajevo.ba
Red Bull Radio - Extrafly
Jeremy Deputat / David Nerratini
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Extrafly", emisiju koju vodi i uređuje David Nerrratini.

David je poznat i pod imenom Little Tony Negri i dolazi iz Rima, Italija. Spada među najpoznatije italijanske DJ-eve kada je u pitanju jazz, funk, soul. Od 2002. do 2009. sa prijateljem osniva magazin pod imenom "Superfly" koji će se baviti ozbiljnim istraživačkim novinarstvom i ponuditi publici fenomenalne priče sa svih krajeva planete. Kasnije će taj magazin prerasti u filmsku kompaniju, a David će osnovati i izdavačku kuću pod imenom "Pinball Music", sa kojom će ponuditi rijetka izdanja i reizdanja zaboravljenih artista.

U ovoj emisiji David će se baviti Detroitom, i njihovom funk scenom. Otud simboličan naziv ove emisije - Detroit Funk City. Iako ponajviše poznat po techno i hiphop umjetnicima, ovaj grad će ponuditi plejadu sjajnih funk i jazz bandova i solo umjetnika, koje ćete imati priliku čuti u večerašnjoj selekciji. Dennis Coffeya, Billy Garnera, The Propositions, Detroit Connection, itd. samo su neka od imena koja slušate večeras.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije