RBMA Radio Show - Toddla T

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Toddla T
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa od Toddla T, snimljen u Novembru 2017. u Velikoj Britaniji.

Toddla T, pravog imena Thomas Mackenzie Bell, je muzički producent i DJ koji dolazi iz Sheffielda, UK. Karijeru DJ-a je počeo sa 16 godina, otud i njegovo ime Toddla (eng. toddler-klinac) koje su mu nadjenuli lokalni promoteri i dj-evi. Odmah je počeo i producirati svoju muziku i istu promovisati na svojim nastupima. Vrlo brzo je nametnuo svoj zvuk na lokalnoj sceni, da bi uslijedili pozivi i za prva izdanja. Prvi album "Skanky Skanky" izdaje za 1965 Records 2009. godine, a dvije godine poslije potpisuje za Ninja Tune, za koje izdaje 2 albuma - "Watch Me Dance" i "Foreign Lights".

Njegov karakterističan zvuk dolazi i do velikih imena sa scena pa slijede saradnje sa - Roots Manuva, Wiley, Skepta, Roisin Murphy, Ms Dynamite, Tricky, itd. Uz 3 albuma, izdao još 20ak single-ova, oko 50 remixa, i 3 DJ mix albuma, od njih najjznačajniji onaj za čuveni Fabric serijal mikstejpa.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Sheffielda, set nabijen energijom, od hiphopa, electra, garage-a, do dancehalla i house-a. Toddla T je bad boy, provjerite zašto !

Tune in - Ponedjeljak, od 23 do 00h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije