RBMA Radio Show - Solomun

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Solomun

Danas od 19 do 20 sati, na Radiju Sarajevo na programu je novi RBMA Show.

Večeras slušate snimak live nastupa Solomuna sa Hideout festivala.

Mladen Solomun, DJ i producent, rođen je u Travniku. Veći dio života provodi u Hamburgu, odakle i polazi njegova muzička karijera. DJ karijeru započeo je 2002. a producentsku 2005. godine. Već 2006. osniva vlastitu etiketu Diynamic i izdaje prvi EP pod nazivom Solomun EP. Od tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, a izdavačka kuća Diynamic postaje jedna od najcjenjenijih u Evropi. Njegov klub Ego u Hamburgu dobiva status najpoštovanijeg underground kluba u Njemačkoj. Godine 2012. dolazi na Ibizu gdje sa svojom ekipom pokreće clubnight koja će redefinirati clubbing na Ibizi. Vrhunski gosti, sjajna muzika i užarena atmosfera su odlike Solomunovih klupskih večeri.

Njegovu veoma uspješnu karijeru potvrđuje i to da je dobitnik brojnih nagrada, od kojih su najbitnije: Remix of the Year ­Around (Noir & Haze) / Resident Advisor (UK), DJ of the Year / Mixmag Magazine (UK), Best producer & DJ / Groove Magazine, itd. Danas je vlasnik dvaju izdavačkih kuća ­Diynamic2DIY4, a ovog ljeta radi dvije klupske večeri na Ibizi, u klubu Pacha i klubu Destino.

Tune in ­od 19 do 20 sati­ Radio Sarajevo / 90.2 MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije