RBMA Radio Show - Solomun live

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Solomun live
RBMA Radio Show / Solomun
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Solomuna iz kluba Watergate u Berlinu.

Mladen Solomun, DJ i producent, rođen je u Travniku, BiH. Veći dio života provodi u Hamburgu, odakle i polazi njegova muzička karijera. DJ karijeru je započeo 2002. a producentsku 2005. godine. Već 2006. osniva vlastitu etiketu "Diynamic" i izdaje prvi EP pod nazivom "Solomun EP". Od tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, a izdavačka kuća "Diynamic" postaje jedna od najcjenjenijih u Europi. Njegov klub "Ego" u Hamburgu dobija status najpoštovanijeg underground kluba u Njemačkoj. 2012. god. dolazi na Ibizu gdje sa svojom ekipom pokreće clubnight koji ce redefenisati clubbing na Ibizi. Vrhunski gosti, sjajna muzika i užarena atmosfera su odlike Solomunovih klubskih večeri.

Njegovu veoma uspješnu karijeru potvrđuje je i to da je dobitnik brojnih nagrada, od kojih su najbitnije : Remix of the Year - Around (Noir & Haze) / Resident Advisor (UK), DJ of the Year / Mixmag Magazine (UK), Best producer & DJ / Groove Magazine, itd. Danas je vlasnik dvaju izdavackih kuca - Diynamic and 2DIY4 a ovog ljeta radi dvije klubske večeri na Ibizi, u klubu Pacha i klubu Destino.

U večearšnjih 60 minuta slušate live set Solomuna u njegovom karakterističnom i unikantom stilu.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije