RBMA Radio Show - Sheefy McFly

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sheefy McFly
0 / Sheefy McFly
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa iz Detroita momka pod imenom Sheefy McFly.

Sheefy McFly, pravog imena Tashif Turner, je reper, producent i vizuelni artist koji dolazi iz Detroita, USA. Karijeru je prvobitno počeo kao vizuelni artist, s obzirom da je od malih nogu pokazivao talenat za crtanje. Međutim, sticajem okolnosti odustaje od fakulteta i potpuno se posvećuje muzici, prije svega u hiphop pravcu ali i mnogim drugim. Inspirisan legendarnom hip-hop scenom iz Detorita, počinje praviti prve beatove i snimati prve vokale, ali se ne zaustavlja tu. Postat će dio mnogih muzičkih projekata - hip-hop, house, electro, pa čak ima izdata i 3 albuma sa punk rock bandom.

U naponu snage, okružen vrhunskim muzičarima, snimit će 20-ak albuma, koje će sam izdati i plasirati na tržište. Tim albumima će skrenuti pažnju na sebe, a zatim stižu pozivi za saradnje velikih artista i nastupi na velikim binama. Od zapaženih kolaboracija izdvajamo saradnju sa Moodymannom.

Večeras slušate njegov nastup iz Detroita, u njegovom unikatnom stilu šetanja između različitih muzičkih pravaca, a sve nabijeno izvrstnom party energijom.

 Tune in - Od 23 do 00h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije