RBMA Radio Show - Pulsinger & IRL

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Pulsinger & IRL
RBMA Radio Show / Pulsinger & IRL
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate nastup Pulsinger & IRL sa Sonar Festivala 2016, iz Juna mjeseca.

Patrick Pulsinger je DJ i producent koji dolazi iz Beča, Austrija. Karijeru je počeo početkom 90tih, i spada među pionire techno muzike. Njegova izdanja iz devedestih još uvijek vrte najveća imena sa globalne techno scene, a također ga mnogi navode kao inspiraciju i uzor. Sredinom 90tih također osniva i svoju izdavačku kuću - Cheap Records, na kojem ce pored svoje plasirati i produkciju serije artista, a ovaj label će se etablirati kao jedna od najinteresatnijih u polju elektronske muzike. Remixira artiste kao što su: Grace Jones, Anti Pop Consortium, Lamb, David Holmes, Pet Shop Boys, itd. Od 1994. do 2014. izdao 6 albuma, te mnoštvo EP-jeva i remixa za izdavačke kuće: Cheap Records, Compost, M plant, R&S, Morbid, Trust, Vortex, etc.

Njegov partner IRL, pravog imena Samuel Irl, je producent i DJ mlađe generacije, također nastanjen u Beču. Dok je Pulsinger više okrenut elektronskoj muzici, IRL je pak pronašao inspiraciju u više organskoj muzici i organskim beatovima. Spojila ih je ljubav prema analognoj opremi, semplerima i mašinama. IRL je izdavao za Gilles Petersona i njegov Brownswood, zatim za Pulver, Jazz & Milk, Pomelo, itd. Radio je kolaboracije i sa Dorian Concept-om, a na polju remixa za artiste kao što su: Motor City Drum Ensemble, JSBL, Trishes, Doppel D, itd.

U večerašnjem snimku imat ćete priliku osjetiti dio atmosfere sa Sonar Festivala 2016 iz Barcelone, sa Sonar Dome stage-a, kroz nastup uživo Pulsingera & IRL-a. Za ovu priliku su majstori analognog zvuka spremili live set na modularnim sintovima, semplerima, i ostalim analognim mašinama. Masno, plesno i inspirativno !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije