RBMA Radio Show - Mac DeMarco

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Mac DeMarco
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate snimak nastupa Mac DeMarco, sa Primavera Festivala u Barceloni.

Mac DeMarco, pravog imena McBriare Samuel Lanyon DeMarco, je multi-instrumentalist, producent i kompozitor koji originalno dolazi iz Kanade, al već duži niz godina živi i radi u Americi. Karijeru je počeo odmah po završetku srednje škole 2008. godine, kada izbacuje par izdanja u sopstvenom aranžmanu i produkciji. Ista je plasirao odlično na kanadskoj indie sceni, pa su usljedili pozivi i za svirke. Iako prvenstveno sam snima sve instrumente na albumima, bend sa kojim nastupa je pobrao odlične kritike za živu svirku, a sam Mac postao svojevrstni indie heroj.

Sa svojim unikatnim melanholičnim stilom počinje osvajati i publiku van Kanade, da bi vrlo brzo uslijedio i poziv da preseli u New York i izdaje za lokalnu izdavačku kuću Captured Tracks. Za njih će izdati 10 albuma od 2012. godine, pobrati mnoštvo nagrada i postati svjetska indie-pop atrakcija. Uz to dodajte 22 EP-ja koja je izdao zadnjih 10 godina, par svjetskih turneja, gostovanja na najvećim festivalima i TV emisijama. Njegov stil i zvuk je teško opisati, od soft rocka, do vokala kao pjevač Gorillaza, popa, do neobičnih zvukova i efekata. On ga sam naziva "jizz jazz".

U večerašnjih 60 minuta poslušajte fenomenalni nastup kanadskog majstora i njegovog pratećeg benda. Poslušajte zašto je on trenutno jedan od najiteresantijih kanadskih autora.

Tune in - Od 23 do 24h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije