RBMA Radio Show - Gucci Mane

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Gucci Mane
RBMA Radio Show / Gucci Mane
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate slušate eksluzivni snimak nastupa Gucci Mane, uz pratnju na klaviru momka pod imenom Zaytoven. Snimak iz New Yorka,  iz maja mjeseca.

Gucci Mane, pravog imena Radrid Delantic Davis, je reper koji dolazi iz Atlante, USA. Karijeru je započeo jako mlad. Već kao klinac je učestvovao u večerima ulične poezije, i lagano sa svojom ekipom počeo praviti prve beatove. Iako aktivan od malih nogu, ozbiljniji pomak u karijeri se desio 2006. izdavanjem albuma "Trap House". Sa tog albuma izdvaja se single "Icy" sa Young Jeezy-jem, i koji će zapravo lansirati njegovu karijeru u nebo.

Poslije toga nizu se saradnje, singlovi i albumi. Od 2006, izdao 10 albuma i etablirao sebe i svoju ekipu kao jednu od najinteresantijih na hiphop sceni. Od saradnji sa drugim artistima, izdvajaju se kolaboracije sa - Killer Mike, Swiss Beatz, Mariah Carey, Usher, Jadakiss, itd.

U večerašnjem izdanju slušate zaista neobican nastup iz New Yorka. Gucci Mane u pratnji klavira, i izvedbom svojih pjesama u malo drugačijem izdanju.

Tune in - četvrtak, od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije