RBMA Radio Show - El Michels Affair

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - El Michels Affair
0 / El Michels Affair
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate DJ set od Leon Michels / El Michels Affair.

El Michels Affair je bend/projekat multi-instrumentaliste i muzičkog producenta Leon Michels-a koji dolazi iz New Yorka, USA. Odrastao pored Woodstocka, sa muzikom "u krvi", dolazi u NYC gdje 2002. izdaje svoj prvi single pod ovim imenom. Odmah je skrenuo pažnju na sebe unikatnom produkcijom koja odiše zvukom i groove-om 60-ih i 70-ih. Striktno analogno snimanje, miksanje i sound ga je doveo do najvećih artista današnjice za koje je producirao singlove i albume. Neka od imena koje je Leon Mitchels producirao su - Adele, Iggy Pop, Amy Winehouse, Aloe Blacc, Sharon Jones, Wu-Tang Clan, itd.

Na to dodajte da je svirao turneje sa Black Keys, Lee Fields and the Expressions, The Mighty Imperials, The Arcs, i jasno vam je o kakvom genijalcu je riječ. Trenutno jedan od najtraženijih američkih producenata kada je u pitanju soul, funk i hip-hop. Također uspješno vodi i fantastičnu izdavačku kuću "Truth and Soul" koja je odgovorna za lansiranje karijera mnogih soul & funk artista.

Večeras slušate njegovu selekciju sa ploča - soul & funk kakav niste čuli do sad! Dame i gospodo - El Michels Affair!

Tune in - utorak 3.10.2017. od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije