RBMA Radio Show - Buddy

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Buddy
RBMA Radio Show / Buddy
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa od Buddy MC-ja, snimljen u Londonu u Novembru 2017.

Buddy MC, pravog imena Simmie Sims III, je mladi reper, pjevač i glumac koji dolazi iz Comptona, California, USA. Karijeru je počeo još kao klinac, kao plesač ali i kao vokalista. Prvobitno u raznim mjuziklima a zatim i sa raznim artistima u solo projektima. Sa 15 godina ga je otkrio Pharrell Williams, koji počinje intenzivno raditi sa njim na njegovim prvim izdanjima. Ubrzo poslije toga i izdaje underground hit "Awesome, awesome" koji su producirali The Neptunes. Nakon tog uspjeha slijedi i novi single "Staircases", ovaj put sa Kendrick Lamar-om, a traku producira Pharrell.

Sa takvim temeljima, njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, i 2014. izdaje svoj prvi album "Idle Time", na kojem će gostovati sljedeći artisti: Kendrick Lamar, Miley Cirus, Freddie Gibbs, Robin Thicke, naravno pod producentskom palicom Pharrella. u 2017. izdaje 2 EP-ja, jedan solo a drugi sa kanadskim super prdoucentom Kaytranada. Pored toga ubilježio i saradnje sa ASAP Rocky, ASAP Mob, Wiz Khalifa, The Alchemist, itd.

U večerašnjih 60 minuta poslušajte njegov nastup iz Londona, iz Novembra mjeseca. Provjerite zašto za ovog momka kažu da je jedan od najinteresatnijih repera koji se pojavio u zadnjih 5-6 godina.

Tune in - Od 23 do 00h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije