RBMA Radio Show - Borchi

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Borchi
0 / Borchi
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Borchi, sa Mutek Festivala u Montrealu, iz augusta mjeseca ove godine.

Borchi, pravog imena Pablo Borchi, je mladi producent i DJ koji dolazi iz Mexico City-ja. Dio je nove meksičke scene koja posljednjih godina isporučuje novi i drugačiji zvuk, svojevrstnu fuziju tradicionalnih muzičkih elemenata sa modernom elektronskom glazbom. Prvobitno je karijeru počeo kao dio "Beat Buffet" dueta, a zatim je krenuo u solo karijeru od 2014. godine. Te godine izdaje svoj prvi EP, a ubrzo poslije toga pokreće i clubnight pod imenom "Day Off" gdje je ugostio zaista najveća svjetska muzička imena.

U svojim setovima, a i produkciji, uspješno spaja različite muzičke pravce, stare i nove škole, ali sa naglaskom na južno-američki zvuk. Dio je fenomenalne CassetteBlog ekipe koja već godinama uspješno promovira tropical bass scenu.

U večerašnjoj emisiji slušate Borchijev nastup iz Montreala, u njegovoj viziji i spoju elektronske muzike sa latino-američkim utjecajima.

Tune in - Ponedjeljak, 20.11.2017., od 23 do 00h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije