Rado slušana gošća - Amra Bakšić Čamo

Radiosarajevo.ba
Rado slušana gošća - Amra Bakšić Čamo

Danis Tanović i njegov novi dugometražni film Smrt u Sarajevu, koji je osvojio Srebrenog medvjeda i FIPRESCI nagradu kritike na festivalu Berlinale 2016, top su tema ovih dana u našoj zemlji. No, iza svakog uspješnog režisera, stoji uspješna producentica. A producentica svih bh. filmova Danisa Tanovića je Amra Bakšić Čamo, koja je na čelu sarajevske filmske producentske kuće SCCA/pro.ba.

Njeno ime u čuvenoj online IMDb bazi vezano je za 47 filmova u svojstvu producentice ili koproducentice. Između ostalih, to su filmovi: Cirkus Columbia (Danis Tanović), Snijeg (Aida Begić), Epizoda u životu berača željeza (Danis Tanović), Adria Blues (Miroslav Mandić), Slovenka (Damjan Kozole), i brojni drugi dugometražni, kratki i dokumentarni filmovi.

Amra Bakšić Čamo bila je gošća u emisiji Rado slušan gost, koja se emitira svakog petka u 12:10, a na linku niže možete poslušati ovu emisiju ukoliko ste je propustili.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije