Radio Italia: Danas pričamo o italijanskim donacijama u BiH... i slušamo duete

Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Danas pričamo o italijanskim donacijama u BiH... i slušamo duete
Twitter / Radio Italia na Radio Sarajevo

Već sedmi put, na programu Radija Sarajevo imate priliku slušati emisiju Radio Italia koju produciramo i emitiramo u suradnji s Ambasadom Italije

Brojni slušatelji šalju nam pohvale i riječi zahvalnosti za ovaj mali projekt koji je nastao kao potvrda suradnje i prijateljstva između Bosne i Hercegovine i Italije.

Uz voditelja Faruka Čaluka, svake sedmice putem radio valova putujemo, slušamo lijepu muziku, saznajemo zanimljivosti o ovoj mediteranskoj zemlji i učimo njen jezik.

Radio Italia se emitira na još nekoliko radio stanica, osim Radio Sarajeva. Tu su još: Radio Kameleon, Radio gradska mreža Mostar, Free Radio Prijedor i RTV Zenica

Danas pričamo o italijanskim donacijama u Bosni i Hercegovini protiv Koronavirusa i o tome šta, kad i kako jedu Italijani... te slušamo italijanske duete.

Ne možemo zaboraviti koliko toga dobrog su Italijani uradili za Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine. Koliko humanitarne pomoći, konvoja, koncerata, akcija, utakmica i sta sve ne. I da znate nisu to prestali raditi ni do današnjeg dana.

Talijani su jednostavno takvi. Vole ljudi da pomažu. I u ovom momentu, kada je Italija propatila sa panedemijom, kao malo koja država na svijetu, i dalje su spremni da pomažu ostalima.

Danas u Sarajevo stiže pomoć iz Italije. Opet.

"U Sarajevo danas stižu dva talijanska ljekara koja će obilaziti bolnice u Bosni i Hercegovini i pomagati našim ljekarima svojim iskustvom sa oboljelima od Covida 19. I to nije sve. Stiže ovih dana još dosta toga. Naime italijanska ambasada u suradnji sa Italijanskom agencijom za razvojnu suradnju AiX i jos tri nevladine organizacije udružile su svoje snage i pokrenule kampanju Beating Together za pomoć Bosni i Hercegovini u vrijeme brobe protiv Corona virusa. Iz talijanske organizacije CISP koja je meni posebno draga i bitna", javila nam se Jasmina Ovčina, predstavnica CISP-a za Bosnu i Hercegovinu.

Radio Italija emitira se srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 te subotom u 16,00. Budite na 90.2 ili nas slušajte putem web streaminga

 Prethodne emisije slušajte na podcastu Radio Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije