Omar Sosa & NDR Bigband – Es:sensual

Radiosarajevo.ba
Omar Sosa & NDR Bigband – Es:sensual
U današnjim Euzičkim razglednicama slušat ćemo album Es:sensual, izdanje koje potpisuju kubanski pijanista Omar Sosa i njemački NDR Bigband.

Ovo je nastavak njihove uspješne saradnje iz 2010. g kada su objavili album Ceremony. Snimljen, kao i njegov predhodnik u NDR studijima u Hamburgu, Es:sensual donosi big band verzije pjesama sa njegovih 6 albuma iz predhodne dvije decenije. Pisanje aranžmana i dirigovanje povjereno je njihovom dugogodišnjem saradniku brazilskom čelisti Jaques Morelenbaumu.

Omar Sosa (1965.) studirao je jazz na Escuela Nacional de Musica u Havani, nakon toga je živio i radio u Quitu, Ecuador i San Franciscu, a 1999. seli se u Barcelonu.
Norddeutscher Rundfunk Bigband osnovan je 1955. kao NWDR Studioband, a od 1971. nastupa kao NDR Bigband. Od njihovih mnogobrojnih nagrada i nominacija pomenimo da su Omar SosaNDR Bigband sa predhodnim albumom Ceremony početkom 2011. na The 10th Annual Independent Music Awards pobijedili u kategoriji "Jazz Album ".

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije