Lana Janjanin - A Minute of Love

Radiosarajevo.ba
Lana Janjanin - A Minute of Love
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama predstavljamo prvi solo album mlade zagrebačke kantautorice i pijanistice Lane Janjanin - A Minute of Love. Rođena u muzičkoj porodici, Lana je već u najranijim godinama počela da se bavi muzikom, a njena klasična naobrazba nadopunjena je studiranjem odsjeka Media Composition na prestižnom MDW (University of Music and Performing Arts) u Beču.

Uporedo sa svojom klasičnom edukacijom Lana je razvijala ljubav prema jazzsoul muzici. Prvo je počela pisati svoje pjesme uz klavir, da bi kasnije radila i aranžmane za veće orkestre. Lana je kompozitor, tekstopisac, aranžer i dirigent, a u svojoj karijeri sarađivala je mladom kantautoricom Dinom Rizvić, čuvenim violinistom Roby Lakatosom, ORF Vienna Symphony Orchestra i HRT Big Bandom. Također komponira i muziku za film, kazalište, radio i TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije