Jean-Michel Jarre – Planet Jarre: 50 Years of Music

Radiosarajevo.ba
Jean-Michel Jarre – Planet Jarre: 50 Years of Music
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U novoj emisiji predstavljamo antologiju Planet Jarre kojom Jean-Michel Jarre slavi 50 godina svoje umjetničke karijere. Francuski kompozitor, izvođač i producent Jean-Michel André Jarre (1948.) jedan je od pionira elektronske, ambijentalne i new-age muzike.

U svojoj karijeri prodao je preko 80 miliona albuma, a njegov prvi veliki komercijalni uspjeh doživio je album Oxygène iz 1976. (12 miliona prodatih primjeraka). Poznat je i po spektakularnim koncertima na otvorenom gdje koristi svjetlosni efekte, lasere i vatromete.

Na 4 CD-a nalaze se remasterirani snimci koje je odabrao sam Jean Michel Jarre. Prilikom preslušavanja svojih starih snimaka Jarre je primijetio da je razvio 4 stila komponovanja i svaki je odvojio na poseban CD koji se zovu: SoundscapesThemes, Sequences, Explorations & Early Works.

"4 različita svijeta čine moj sopstveni svijet. Moju planetu. I nadam se da će te
uživati u putovanju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije