Giulia Millanta – Conversation with a Ghost

Elvis J. Kurtović
Giulia Millanta – Conversation with a Ghost
Official web site / Giulia Millanta
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Današnje EUzičke razglednice posvećujemo izdanju "Conversation with a Ghost" , šestom albumu koji potpisuje Giulia Millanta, italijanska kantautorica koja od 2012. g živi i radi u Austinu, Texas.

Giulia je rođena u Firenci gdje je u djetinjstvu počela učiti svirati gitaru. Studirala je medicinu, a u svojim kasnim dvadesetim godinama počinje pisati pjesme i nastupati po klubovima. 2008. snima debi album "Giulia and the Dizzyness" u electronic-folk-experimental maniru sa nekim od najtalentovanijih italijanskih muzičara. Nakon albuma "Dropping Down" iz 2011. seli u Austin gdje u saradnji sa gitaristom i producentom David Pulkingham (Patty Griffin, Robert Plant) snima album “Dust and Desire". Slijede izdanja "The Funambulist" (2014.) i "Moonbeam Parade" (2016.) kao i turneje po USA i Evropi.

Na novom albumu "Conversation with a Ghost" koji danas predstavljamo koproducent, zajedno sa Giuliom, je Gabriel Rhodes (Willie Nelson, Billy Joe Shaver), a ugledni muzičari koji su svirali na albumu su: basista Glenn Fukunaga (Dixie Chicks), bubnjar Dony Wynn (Robert Palmer), gitaristi Marc Ribot (Tom Waits) i njen stari saradnik David Pulkingham, harmonikaš Joel Guzman (Paul Simon) i saksofonista John Mills (Aretha Franklin, David Byrne).

Giulia Millanta na ovom albumu pjeva na raznim jezicima i nastavlja razvijati svoju privlačnu mješavinu različitih muzičkih stilova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije