First Floor - Lena Willikens

Radiosarajevo.ba
First Floor - Lena Willikens
0 / Lena Willikens

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate First Floor, emisiju koju uređuje i vodi Shawn Reynaldo.

U ovom izdanju Shawn je ugostio djevojku pod imenom Lena Willikens, njemačku muzičku producenticu i DJ-icu. Karijeru je počela u Dusseldorfu, da bi se kasnije prebacila u Amsterdam, odakle zadnjih godina gradi svoju veoma uspješnu karijeru. Prvu ploču je izdala 2011. godine, a od tada je ubilježila niz sjajnih izdanja na Alarm, Dekmantel, Comeme, Crammed Disc, Relapse Records, itd. Pored toga uradila je niz remixa za artiste kao što su Simian Mobile Disco, Lena Platonos, Roxymore, Ana Helde i mnoge druge.

Ona će nam ispričati kako je počela njena karijera, o svojim prvim nastupima, pločama, kako je iz malih klubova počela nastupati na velikim festivalskim binama i još mnogo zanimljivih detalja iz njenog muzičkog života. Pored intervjua tu je još vrhunska muzička selekcija sa mnoštvom novih izdanja koji ovog ljeta "pale" klubove i festivale diljem planete.

Vaša sedmična doza nove muzike i beatova, eksluzivnih intervjua i snimaka nastupa svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije