Federation Sound

Radiosarajevo.ba
Federation Sound
Mr. Vegas / Mr. Vegas
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Federation Sound", emisiju koju uređuje i vodi Max Glazer, DJ, producent i radio voditelj koji dolazi iz New Yorka.

Jedan je od največih njujorških dancehall/reggae dj-eva, dugogodišnji je tour DJ i muzički direktor svjetski popularne Rihanne, i legendarni radijski voditelj. U svojoj emisiji predstavlja reggae i dancehall kulturu sa svježim trakama sa te scene, kao i nekim obskuritetima koje niste nikad čuli.

U ovoj epizodi Max je ugostio u studiju istinsku legendu dancehall muzike - Mr. Vegasa. Mr Vegas, pravog imena Clifford Smith dolazi iz Kingstona, Jamajka. Karijeru je počeo još 90-tih godina nastupajući na lokalnim zabavama gdje je skrenuo pažnju na sebe pa su uslijedili i pozivi za saradnje sa velikim imenima dancehall scene. Ubrzo izdaje prvi album "Heads High" koji će pobrati sjajne kritike publike i kritike. Sa par hitova sa tog albuma uspio je skrenuti pažnju i svjetske javnosti pa su uslijedili pozivi za internacionalne nastupe i najveće svjetske bine. Od tada je izdao još 8 albuma i par stotina single-ova. Jedan period se i penzionisao od muzike da bi se vise posvetio familiji ali u zadnjih par godina se ponovo vratio, sa novim projektima, sopstvenom izdavačkom kućom i mnoštvom izdanja. U večerašnjoj emisiji slušate intervju sa Mr. Vegasom sa detaljima iz njegove karijere - početci, lokalna scena, izdanja, saradnje, nastupi, anegdote itd.

Svakog ponedeljka, eksluzivno na Radio Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije