Federation Sound - Shaggy

Radiosarajevo.ba
Federation Sound - Shaggy
0 / Shaggy

U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Federation Sound", emisiju koju uređuje i vodi Max Glazer, DJ, producent i radio voditelj koji dolazi iz New Yorka. Jedan je od največih njujorških dancehall/reggae dj-eva, dugogodišnji je tour DJ i muzički direktor živih nastupa svjetski popularne Rihanne i čuveni radijski voditelj.

U ovom izdanju gost emisije je legendarni Shaggy, pravog imena Orville Richard Burell. Shaggy je rođen na Jamajci, ali je u tinejdžerskom dobu preselio sa porodicom u New York, gdje će završiti školu i početi se zanimati za muziku. Po završetku školovanja prijavljuje se u američku vojsku, gdje će provesti 4 godine i čak učestvovati u Zaljevskom ratu i "Pustinjskoj oluji". Ono što je zanimljivo je da je tokom boravka u vojsci naučio da pjeva i usavršio svoj vokal po kojem će kasnije biti prepoznatljiv.

Po povratku iz vojske, odmah ulazi u studio i počinje snimati pjesme za svoj prvi album Pure pleasure koji izlazi 1992. godine. Nakon par albuma sa kojim je skrenuo pažnju na sebe 1995. godine izlazi njegov četvrti album Boombastic koji će postati svjetski hit a njega etablirati kao jednog od najuspješnijih reggae/dancehall artista svih vremena. Dobitnik je Grammy-ja, nekoliko no.1 hitova, 30 miliona prodatih ploča, album sa Stingom, samo su neki od detalja iz bogate karijere ovog umjetnika, a više o svemu spomenutom poslušajte od samog Shaggy-ja u ovoj specijalnoj emisiji.

Tu je naravno i urednik i voditelj Max Glazer sa svojom muzičkom selekcijom, svježim izdanjima i nezaobilaznim dubplate-ima.

Svakog ponedjeljka, eksluzivno na Radio Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije