Extrafly - Strata Records

Radiosarajevo.ba
Extrafly - Strata Records
0 / Extrafly

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "Extrafly", emisiju koju vodi i uređuje David Nerrratini, italijanski DJ, producent i novinar koji dolazi iz Rima. Također je poznat i pod imenom Little Tony Negri. Spada među najpoznatije italijanske DJ-eve kada je u pitanju jazz, funk, soul i hip-hop. Od 2002. do 2009. sa prijateljem je vodio i magazin pod imenom "Superfly" koji se bavio ozbiljnim istraživačkim novinarstvom i ponudio publici fenomenalne priče i rijetka muzička izdanja sa svih krajeva planete.

Večerašnja emisija je simbolično nazvana "Strata Records", i kako samo ime sugeriše u potpunosti je posvećena katalogu izdanja izdavačke kuće Strata Records koja je osnovana 1969. godine u Detroitu, SAD. Iako je ovaj label postojao veoma kratko vrijeme, tokom 70-ih godina prošlog vijeka izdali su neke od kultnih ploča na jazz i funk sceni.

The Contemporary Jazz Quintet, Bert Myrick, The Lyman Woodard Organization, Sam Sanders, Kenny Cox, itd. samo su neka od imena koja slušate u večerašnjoj emisiji.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije