EUzičke razglednice - Tangerine Dream

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Tangerine Dream
0 / cover
U današnjim Euzičkim razglednicama slušat ćemo novi album legendarnog njemačkog sastava Tangerine Dream – Quantum Gate, kojim su obilježili 50 godina od osnivanja sastava.

Nakon iznenadne smrti osnivača grupe Edgara Froesea, koji je preminuo početkom 2015. godine, njegova supruga Bianca i preostali članovi Thorsten Quaeschning, Ulrich Schnauss i Hoshiko Yamane odlučili su nastaviti njegove ideje o prenošenju znanja iz kvantne fizike u muziku. Prošle godine su objavili EP nakon koga je nedavno uslijedio i novi album grupe.

Edgar Froese, koji je '60-ih studirao likovnu umjetnost u Berlinu, bio je pod utjecajem nadrealizma i fasciniran novim elektronskim instrumentima. Sam je pravio svoje instrumente, jedan je od pionira "loopa" i "sekvencera".
Novi album nije samo neka vrsta Froeseovog muzičkog testamenta, nego i znak da će grupa nastaviti rad na radost brojnih sljedbenika.

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu
u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije