EUzičke razglednice - Nihad Hrustanbegović i Till Brönner

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Nihad Hrustanbegović i Till Brönner
U prvom dijelu današnjih EUzičkih razglednica predstavit ćemo album Nihada Hrustanbegovića - In the Valley of Love and Peace - U dolini ljubavi i mira.

Sedam novih kompozicija na klaviru i jedna na koncertnoj harmonici snimljene su nedavno u Muzičkom Centru Pavarotti u Mostaru.

Nihad Hrustanbegović, koji živi i radi u Francuskoj i Holandiji, 2015. godine privukao je pažnju izvedbom Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija na harmonici, a na svom osmom albumu objavio je pjesme inspiriran lirikom prirode i istorijom svoje domovine Bosne i Hercegovine.

U drugom cijelu emisije slušat ćemo album njemačkog trubača Till Brönnera - The Good Life.

Zajedno s klavijaturistom Larryjem Goldingsom, gitaristom Anthonyjem Wilsonom, basistom Johnom Claytonom i bubnjerem Jeffom Hamiltonom u čuvenom Ocean Way studiju u Los Angelesu  s producentom Ruudom Jacobsom, poznati trubač, kompozitor, aranžer i pjevač snimio je album sa 11 standarda i dvije originalme kompozicije.

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu emisije u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije