Eugenia Georgieva - Po Drum Mome/A Girl On the Road

Radiosarajevo.ba
Eugenia Georgieva - Po Drum Mome/A Girl On the Road
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Eugenia Georgieva, ćiji prvi solo album Po Drum Mome/A Girl On the Road predstavljamo u današnjim EUzičkim razglednicama poznata je kao članica vokalnih grupa Perunika Trio i Yantra, kao i po saradnji sa imenima kao što su Transglobal Underground, Jim Moray, Martin Furey i Yanka Rupkina.

Ova svestrana pjevačica, kompozitorica i voditeljica Veda Slovena Bulgarian Choir iz Londona počela je već u djetinjstvu nastupati u rodnom Plovdivu, i na lokalnim festivalima u Bugarskoj učiti pjesme koje je nastajala izvoditi u ogoljenim  aranžmanima koji teže opuštajućoj jednostavnosti.

Na albumu Po Drum Mome/A Girl On the Road sarađuje sa nekim od najboljih današnjih bugarskih folk muzičara, a izabrala je pjesme iz raznih dijelova  Bugarske. Neke su poznate, a neke su danas skoro zaboravljene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije