Emma Tricca - St. Peter

Radiosarajevo.ba
Emma Tricca - St. Peter
Official web site / Emma Tricca
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Emma Tricca, Italijanka koja živi i radi u Londonu, ima novi album St. Peter i današnje izdanje EUzičkih razglednica posvećujemo ovom izdanju na kome gostuju čuvena pjevačica Judy Collins, Steve Shelley, bubnjar sastava Sonic Youth i gitarista grupe Dream Syndicate Jason Victor.
Mladu kantautoricu je na početku njene karijere u Rimu čuo poznati John Renbourn iz grupe Pentangle i dao joj podsticaj za daljni rad. Seli u UK, nastupa u folk klubovima, a nakon boravka u New Yorku i Texasu 2009. objavljuje prvi album Minor White. 2014. objavljuje također dobro prihvaćeni album Relic, a saradnja sa dugogodišnjim prijateljem Jason McNiffom iznjedrila je 2017. EP Southern Star. Saradnja sa producentom Jason Victorom i rad na albumu St. Peter sa pomenutim saradnicima realizirani su uglavnom uživo u Echo Canyon West studiju u Hobokenu, New Jersey, a album osim folk zvuka ima dosta elemenata country rocka i psihodelije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije