Da Lata na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Da Lata na Radio Sarajevu
Foto: Da Lata Music / Da Lata

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su britanskom bendu Da Lata.

Da Lata je britanski sastav koji su 1994. godine pokrenuli Chris Franck i Patrick Forge. Franck je kreativna snaga, producent, multi-instrumentalist i kompozitor a Forge je DJ, radijski voditelj i često potpisan kao ko-producent. Njihovo prethodno muzičko iskustvo sa bendom Batu iz Brightona je bilo jako korisno pri realizaciji ideje koja je osmišljena kao studijski projekt. U karijeri koja traje već 26 godina objavili su samo četiri albuma Songs from the Tin (2000), Serious (2003), Fabiola (2013) i Birds (2019), a sarađivali su sa mnogim poznatim muzičarima, kao što su Smoke City, Liliana Chachian, Oli Savill, Baaba Maal, Jhelisa, Bembe Segue, Marcelo Jeneci, Floetic Lara, Femi Kuti, Luciano, Bebel Gilberto i mnogi drugi. Afro-soul-jazz sa dosta brazilskih uticaja, je način kako opisuju iznimno ugodnu zvučnu sliku koju kreiraju već dugi niz godina. Poseban fokus je na njihov posljednji album Birds koji je predstavljen 1. novembra prošle godine sa singlom Thunder Of Silence.

Ove subote i nedelje uživajte uz Da Lata Vikend na 90,2 MHz!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije