Zucchero na na 90,2 - Radio Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Zucchero na na 90,2 - Radio Sarajevo
0 / Zucchero

Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radija Sarajevo slušamo pjesme iz diskografije italijanskog kompozitora i muzičara Adelmo Fornaciaria, mnogo poznatijeg kao Zucchero Fornaciari ili jednostavno Zucchero.

Muzičar kojeg zovu “otac italijanskog bluesa“ i jedan od nekoliko europskih bluzera koji uživa veliki međunarodni uspijeh, novi singl My Freedom je predstavio 4-og oktobra 2019. godine a napisao ga je u saradnji sa 34-godišnjim britancem Rag'n'Bone Manom. Pjesma je ujedno poslužila kao najava četrnaestog studijskog albuma nazvanog DOC koji je objavljen 8-og novembra 2019. godine. Novi materijal će biti prezentiran i uživo, na turneji koja će početi u junu 2020. godine, a domaći teren će pokriti sa čak deset koncerata u Arena Di Verona u periodu od 22.09. – 04.10. 2020 godine.

Zucchero je karijeru počeo 70-ih godina u različitim grupama, a skrasio se u bendu Taxi sa kojim je 1981. godine osvojio muzički festival u Castrocarou. Nakon još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa preselio je u SAD gdje počinje sarađivati, prvo sa producentom Corradom Rusticiem a kasnije i sa Randyem Jacksonom, Ericom Claptonom, Joe Cockerom, Miles Davisom, Stingom Eltonom Johnom, Bonom i dr. Najveći uspjeh dolazi sa pjesmom Senza Una Donna koja je urađena sa Paulom Youngom.

I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz, ovaj put uz najbolje iz diskografije italijanske superzvijezde Zucchera !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije