Vojko V i Zovi čovika

Radiosarajevo.ba
Vojko V i Zovi čovika
0 / Vojko V
Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V, Vojko Vrućina i Nebu (Knin, 19. januar 1985), hrvatski je reper i bivši član grupa Dječaci i Kiša metaka.

Andrija Vujević je rođen 19. januara 1985. godine u Kninu. Muzikom je počeo da se bavi 1999. godine, kada je u Splitu krenuo da pravi prve demo snimke.

Nakon gostovanja Zonda 2000. godine u splitskoj hip hop emisiji, Andrija je, zajedno sa Ivom Sivim, splitskim reperom, kontaktirao Zonda, tako da su oni već sljedeće godine gostovali u istoj emisiji i bacali fristajl u eter.

Narednih godina, Andrija, tada poznat pod umjetničkim imenom Nebu, i Ivo, tada poznat kao Drugi, počinju da stiču popularnost, dok se Zondo posvećuje sopstvenim hip-hop projektima.

Godine 2003. snimili su, zajedno sa Vrućim psom i MC Miškom, andergraund pesmu Još trčimo ulice.

Prvi album sa Dječacima Vojko je objavio na jesen 2008. godine pod nazivom Drama za Dop Records/Menart, koji je 2009. godine osvojio Zlatnu kuglu za album godine.

Solo karijeru započeo je 2018. godine, objavljivanjem pjesme Zovi čovika januara 2018. Dva mjeseca kasnije izbacio je Pasta Italiana — pjesmu koja predstavlja neobičnu saradnju sa Krešom Bengalkom i Tončijem Huljićem.

Poslušajte pjesmu Zovi čovika:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije