Vampire Weekend na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Vampire Weekend na Radio Sarajevu
0 / Vampire Weekend

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su američkom rock bendu Vampire Weekend.

Vampire Weekend je američki sastav koji je 4. aprila objavio posljednji (treći) par singlova u susret novom albumu. Njihov novi studijski rad je četvrti album nazvan Father of the Bride, dolazi nakon šest godina pauze i predstavljen je 4. maja 2019. godine. Singl koji je privukao najviše pažnje je This Life i zvuči prepoznatljivo svima koji su dugogodišnji fanovi. Tekst pjesme uključuje i dio iz singla Tonight iz 2014. godine od američkog repera i pjevača iLoveMakonnenUnbearably White je drugi objavljeni singl sa nadolazećeg albuma, prvog poslije odlaska multi-instrumentaliste i producenta Rostama Batmanglija. Album sa 18. pjesama je dobio jako dobre kritike i odmah se našao na prvom mjestu Billboard 200 liste a poređenja sa umjetnicima kao što su The BeatlesBeach BoysPaul SimonDavid Byrne ne prestaju dolaziti sa svih strana svijeta. Pored dvostrukog albuma Father of the Bride, ove subote i nedelje ćemo pročešljati i prethodna 3 studijska albuma: Vampire Weekend (2008), Contra (2010) i Modern Vampires of the City(2013). Art-rock, afro-pop, R&B, soul, funk, folk, baroque-pop, country, flamenco i rave su stilovi koji će se preplitati slušajući jedan od najzanimljivijih američkih sastava današnjice.

Ove subote i nedelje uživajte uz Vampire Weekend Vikend na 90,2 MHz !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije