Taylor Swift na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Taylor Swift na Radio Sarajevu
/ Taylor Swift

Taylor Alison Swift (1989.), kojoj posvećujemo današnji vikend na Radiju Sarajevo, najmlađa je kantautorica koja je potpisala ugovor za Sony/ATV Music izdavačku kuću, a njen treći singl s prvog albuma iz 2006. Our Song je pjesma koju je najmlađa osoba napisala, a dospjela je na prvo mjesto američke country top liste.

Rođena u Pennsylvaniji u porodici bankara, u djetinjstvu je igrala i pjevala u predstavama, a sa 12 godina nakon naučena tri akorda na gitari komponirala je svoju prvu pjesmu. Ubacivši se u Rising Stars program za mlade talente ušla je u svijet muzike, i imala je svo vrijeme muzičkog razvoja podršku roditelja. Godine 2006. izdala je svoj debitantski singl Tim McGraw, nakon čega je objavila prvi studijski album Taylor Swift. Krajem 2008. godine objavljuje svoj drugi album pod imenom Fearless. Zahvaljujući uspjesima singlova Love Story You Belong with MeFearless postaje najprodavaniji album za 2009. u SAD-u, dobiva četiri Grammy nagrade, a Swiftova postaje najmlađa dobitnica nagrade za "album godine" u historiji ove nagrade.


Swiftova je prepoznatljiva po narativnim pjesmama o ličnim iskustvima. Ušla u "Songwriters Hall of Fame" u Nashwilleu, a već je jedna od najprodavanijih izvođača svih vremena (npr. 130 miliona downloada singlova). Dobitnica je sedam Grammy nagrada, a ima uspjeha i kao glumica.

Novi ablum Lover obajvila je 23. avgusta 2019. godine, a tim povodom slušamo je i nešto češće ovog vikenda na Radio Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije